Ανακοινώσεις

Μουσεία Νομού

Χάρτης

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ

Με στόχο την προβολή του νομού και των αγροτικών του προϊόντων –με έμφαση στην ελιά και το λάδι- η Νομαρχία Λάρισας συμμετέχει στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Λαδιού και Ελιάς που διοργανώνει το Ευρωπαίκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από 17 έως και 19 Μαρτίου στην Αθήνα (στον Πολυχώρο «Αθηναϊς») και η Νομαρχία Λάρισας, σε συνεργασία και με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο.

Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ αυτό αποφασίστηκε γιατί αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαφημιστεί πανελλαδικά η αγροτική παραγωγή του νομού καθώς και η δυναμική του στην οικονομία και τον τουρισμό.

Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από πέντε επιχειρήσεις της περιοχής που ειδικεύονται στην επεξεργασία ελαιών καθώς και από τους γυναικείους Συλλόγους των Γόννων και του Συκουρίου που είναι οι κατεξοχήν ελαιοπαραγωγές περιοχές του νομού.

Στο περίπτερο – που αναμένεται να επισκεφθεί πλήθος κόσμου- θα υπάρχει έκθεση τοπικών προϊόντων, καθώς και διαφημιστικό υλικό.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διοργανώνεται ακόμη ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στο νομό Λάρισας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ώρα 20.00, ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός θα παρουσιάσει στο κοινό και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πρωτεύουσας και της περιφέρειας το νομό Λάρισας και τις μεγάλες οικονομικές, αγροτικές, και τουριστικές δυνατότητες του, ενώ θα ακολουθήσει προβολή βίντεο για το ν. Λάρισας και συζήτηση.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης έχουν κινητοποιηθεί και οι Λαρισαίοι ετεροδημότες της Αθήνας με τους οποίους η Νομαρχία έχει ήδη σε συνεργασία.

Copyright Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας - Created by itbiz