Ανακοινώσεις

Μουσεία Νομού

Χάρτης

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Θετικές είναι οι προοπτικές για την άφιξη Τσέχων τουριστών στο ν. Λάρισας κατά την ερχόμενη αλλά και την επόμενη παραθεριστική περίοδο.

Τα μηνύματα αυτά έρχονται από την πρωτεύουσα της Τσεχίας Πράγα, όπου τις ημέρες αυτές πραγματοποιείται η καθιερωμένη Διεθνής Έκθεση Τουρισμού για την Κεντρική Ευρώπη.

Ο νομός Λάρισας μετέχει και φέτος στην Έκθεση αυτή με περίπτερο που οργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.

Για την καλύτερη προώθηση του τουριστικού πακέτου του νομού, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Έκθεση ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, μαζί με στελέχη της Νομαρχίας αλλά και Λαρισαίους επιχειρηματίες που μετέβησαν εκεί για το κλείσιμο συμφωνιών.

«Επιμένουμε στην Έκθεση αυτή, δήλωσε ο νομάρχης, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και άλλες κεντροευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους κυριότερους τουριστικούς πελάτες μας και μας ενδιαφέρει πολύ να αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία μαζί τους».

Ο κ. Λ. Κατσαρός ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για την ερχόμενη διετία ενώ το νέο στοιχείο είναι ότι πλέον υπάρχει ενδιαφέρον από ολοένα και υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα των χωρών αυτών.

Το στοιχείο αυτό φάνηκε και από τις επαφές που είχαν οι ιδιώτες επιχειρηματίες του νομού, οι οποίοι προώθησαν τουριστικές συμφωνίες με ορίζοντα διετίας.

Ο νομάρχης, μεταξύ άλλων, είχε συνάντηση με τον Έλληνα πρέσβη στην Τσεχία κ. Εικοσιπένταρχο, αλλά και τον διευθυντή του ΕΟΤ για την Κεντρική Ευρώπη κ. Θεοδώρου. Από τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το θετικό για το νομό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των Τσέχων και άλλων κεντροευρωπαίων τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι δείχνουν μεγάλη προτίμηση για τη Θεσσαλία για πολλούς λόγους.

Ο νομάρχης και η λαρισαϊκή αποστολή πρόβαλαν ιδιαίτερα τα παράλια και τον Όλυμπο, σημειώνοντας ότι στο βουνό θα υπάρχει πλέον οδική πρόσβαση και πως τα δυο αυτά σημεία αποτελούν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πακέτο για το νομό της Λάρισας.

Copyright Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας - Created by itbiz